Världens snabbaste elbil har precis slagit sitt eget världsrekord

Det fanns en tid när elbilar blev “mobbade” på grund av att de var långsamma. Det må ha funnits en tid där detta var fallet men om det någon gång stämt är det inte riktigt så idag.

Laddningstation elbil
Med Tesla så revolutionerandes elbils-branschen med allt från kompakta bilar till mindre lastbilar. Nissan skapade en futuristisk sportbil på el och Porsche samt Jaguar har även de släppt elbilar. Med sådana aktörer bakom elbilar är produkten nu otroligt snabb, effektiv och banbrytande inom transport. 

Med Nio EP9 tas det dock till en helt ny nivå. Den snabbaste elektriska bilen på marknaden kan nå upp till hastigheter på otroliga 312 km/h. Sedan 2016 har bilen haft världsrekordet i snabbaste elbilen och nu har bilen slagit sitt eget rekord ytterligare en gång.

Men oavsett hur imponerande Nio EP9 ändå är kommer det vara svårt för gemene man att skaffa sig ett exemplar. Skaparen bakom vrålåket planerar bara att producera 10 exemplar där varje bil kommer landa på den nätta summan av 1,48 miljoner dollar per bil. Alltså ingenting för den snåle.  

Glädjande nog innebär detta inte att “vanliga” människor inte kommer kunna köra snabba elbilar. Elektriska bilar har kommit en lång väg och fler biltillverkare väljer idag att satsa på elbilar vilket innebär att kvalién och utbudet bara kommer att fortsätta växa.

Elbilar är kanske det absolut viktigaste steget mot ett bättre klimat för framtida generationer. Tyvärr går det lite för långsamt men ett bra första steg som du kan göra är att byta ut din bensindrivna bil mot en elbil. Då gör du ditt för en bättre miljö och en finare värld för dina barn och barnbarn. Om inte kommer planeten fortsätta att gå under. polarisarna smälter vilket kommer innebära enorma översvämningar. Det är inte en värld undertecknad vill leva i.