Om Tesla

Tesla är som kanske de flesta vet elbilarnas Rolls Royce, de har funnits sedan år 2003 och har växt markant på bilmarknaden. Företaget är amerikanskt och de har sitt huvudkontor i Kalifornien. Namnet Tesla kommer från Nikola Tesla som var en serbisk uppfinnare och elektroingenjör och en av elektricitetens stora grundfigurer.

Elbilsföretaget Tesla har som mål att öka användningen av elbilar globalt och om man ser på deras bilmodeller, antagligen även göra elbilen mer “sexig”. Teslas bilar utmärks av snygg design, kvalitet och klass. De är också en väldigt modern aktör på bilmarknaden, exempelvis var de det första företaget att installera automatisk parkering, körfältsbyte och autostyrning.

I alla Teslas bilmodeller ingår en pekskärm där man kan styra de olika funktionerna i bilen, dessutom laddas kontinuerligt ner nya trådlösa uppdateringar till bilen. Oerhört modernt alltså. De har producerat flera olika modeller såsom Tesla Model S, Tesla Model 3, Tesla Roadster och Tesla Model X. Den första de tillverkade var Tesla Roadster som lanserades år 2008. Tesla Roadster är en oerhört sportig cabriolet som designades av Lotus, där Tesla stod för drivningen av bilen och batterierna i densamma. Det som utmärkte Teslas första bil var att de kunde köra mycket längre än tidigare elbilar, nämligen 40 mil på en laddning. Toppfarten var 201 kilometer och den gick från 0 – 100 på 3,7 sekunder. Det väntas komma en ny version av Tesla Roadster år 2019.

Om du som läser är som jag och är väldigt sugen på att skaffa en Tesla så kan jag glädja dig med att Tesla Model 3 ska lanseras i mitten av 2017 och väntas kosta endast 35 000 dollar vid lanseringen, det är en snygg Sedan och den kan köra cirka 35 mil på en laddning. 35 000 dollar kanske ändå låter mycket för många, men det är väldigt lite för en så pass modern och snygg bil, dessutom får man tillbaka pengarna i och med de obefintliga bensinkostnaderna.

Leave a Reply

Name *
Email *
Website