Miljövänlighet

Ett miljövänligt alternativ

Miljövänlighet

När vi hör ordet elbil tänker nog de allra flesta att vi pratar om nutid och framtid. Bilmärket Tesla med grundaren Elon Musk har förvisso tagit världen med storm och utveklat bilar få har kunnat drömma om. Därför är det nu tid att gå igenom hur Elbilens historia har ser ut, och har sett ut genom tiden. Och Elon Musk är inte den som var först med Elbilar.

Elbilens historia

Elbilen är ingenting som uppkommit under de senaste 20 åren. Tvärtom så skapade ingen mindre än självaste Ferdinand Porsche år 1900 en hybridbil. Själva förbränningsmotorn drevs då av två elmotorer.

År 1915 togs elmotorerna ur bruk eftersom man förbränningsmotorn blivit så pass utvecklad att den kunde klara sig själv. Därför har Elbilen under världens alla milstolpar försökt att slå sig in, dock utan resultat. Och då menar vi till exempel när den första bilen som kördes på månen. Även under den tid där vi i europa var i krig. Detta gjorde att priset på olja sköt i höjden. Detta gjorde att elbilen såg sin chans att komma in på marknaden. Dock hände inte särskilt mycket så när oljan väl sjunkit i pris så försvann elbilarna igen.

Idag ser vi hur Tesla gång på gång slår rekord med sina nylanserade sportbilar och i ärlighetens namn så tror vi att det är dags för Elbilen att äntligen på allvar slå sig in och stanna på marknaden. Tesla har till och med haft ett program som i sin tur innebär att bilarna är kör av sig själv.

Med tanke på regeringens mål om att vi enbart ska ha elbilar år 2030 så är det hög tid att börja se om hur det ser ut i sitt egna garage. Om vi tittar mer globalt så ligger Sverige i framkant. Därför har EU satt som mål att vi år 2050 är helt utsläppsfria från fossilt bränsle gällande tätorter. Detta är givetvis ett mål som det krävs ett störra mirakel för att genomföra.

Utsläpp i världen

En anledning till att man vill begränsa utsläppen i tätorter är just på grund av den koldioxid som släpps ut dagligen. Detta har gjort att områden fått en väldigt syrefattig luft. Därför kan vi idag se flera asiatiska länder där befolkningen väljer att ha munskydd på sig, för att just slippa andas in den dåliga luften. Givetvis är ”Smogen”, som den så vackert kallas, inte bara en direkt orsak av bilens avgaser utan det handlar om de stora bolagen som i spyr ut avgaser. Hade det varit en sport att veta mest om hur sverige ska bli kvitt dessa utsläpp så hade man garanterat hittat ett bra odds på sportbettingonline.se. Därinne har man rankat de allra bästa bettingbolagen. Du finner bland annat bra odds och du får som ny kund ofta en välkomstbonus när du som ny kund registrerar dig.

Men som vi så ofta säger idag: ”ingen kan göra allt, men alla kan göra något”. Av just den anledningen så bör du nästa gång du tittar på en ny bil fråga bilförsäljaren om hur utbudet av just elbilar ser ut.

Vi skulle kunna skriva hur mycket som helst angående elbilar, men istället är det bättre vi låter framtiden utvisa det.