Elbilar och modeller

Jag som bilälskare har alltid varit intresserad av nya bilmodeller och jag älskar verkligen en riktigt snygg bil. Jag var därför av den anledningen lite tveksam till att skaffa elbil i början eftersom jag tänkte att det säkert inte finns lika mycket att välja bland och att utseende var en sekundär faktor hos elbilar. Men oj så fel jag hade. Det finns många olika modeller att välja mellan och det kommer fler och fler, elbilar är ett växande område och de stora bilföretagen gör det bästa för att bli så populära som möjligt på marknaden. I det här inlägget tänkte jag skriva om lite nya elbilsmodeller på marknaden.

Fisker Emotion

Fisker Emotion är en riktigt snygg sportbil som utan tvekan kan mäta sig med de traditionella bilmärkena. Bilen har designats av dansken Henrik Fisker vars ambition har varit att skapa en lyxig elbil som kan konkurrera med elbilsmärket Tesla. Det är dock ingen bil för tunna plånböcker direkt. Priset ligger på 1,3 miljoner kronor och på en laddning kan man köra hela 64 mil. Topphastigheten ligger på 260 kilometer i timmen. Den är även snabb att ladda, enligt tillverkaren ska man på en nio minuters laddning kunna köra 16 mil. Elbilen kommer att börja säljas i slutet av juni 2017.

Renault Kangoo

Renault är ett bilmärke som storsatsar på elbilsmarknaden, och inom kort kommer deras nya eldrivna Renault Kangoo att presenteras. Den har utvecklats i samarbete med Qualcomm Technologies och har så kallad dynamisk laddning vilket innebär att den kan laddas samtidigt som den körs, dock endast i upp till 100 kilometer i timmen. Laddningen under färden kräver dock särskilda vägar eftersom vägen kräver magnetisk utrustning som kan överföra energi till bilen. Det kommer antagligen att dröja innan detta är ett vanligt inslag på vägarna runt om i landet men det är en mycket spännande utveckling! I början får vi nog nöja oss att köra den här bilen som en vanlig elbil.

Leave a Reply

Name *
Email *
Website