Den snabbaste elbilen på marknaden idag – Rimac Concept One

Den unge entreprenören Mate Rimac grundade Rimac Automobili i Sveta Nedelja i Croatien år 2009 med ambitionen att förse världen med en annorlunda typ av elbil. Historien började med att Mate köpte sin första bil vid 18 års åldern, en BMW 3 serie med årsmodell 1984. Anledningen bakom köpet var för att kunna drifta och rätt som det var konkade del uråldriga bensinmotorn ihop efter bara ett par få sessioner. Efter detta stod den 18 årige Mate och kollar på BMW:n som nu står utan motor och tänker för sig själv om han bara skulle göra som han först ville och slänga in en V8 motor eller att leva ut sin dröm om att skapa en elektrisk race bil?

Vad är Rimac Concept One?

Han ville visa världen att elbilar accelererar snabbare och egentligen är mer lämpade för just tävlande än daglig användning, en poäng man kan tycka är något uppenbar men till Mates försvar så har ingen gjort detta längre. Hans uppenbara inspiration var från Nikola Tesla, den kände kroat/serbiska uppfinnaren som skapade elmotorn. Rimac Concept One var förverkligandet av Mates dröm som var att ha en elbil som är mest lämpad för tävling, en bil som är i klass med Lamborghini och Ferrari men som ska absolut slakta bägge bilarna i någon form av hastighetstävling. Vilket den i dagsläget gör när man snabbt kollar igenom prestandan. Rimac Concept One lyckas accelerera från 0-100 km/h på så lite som 2,5 sekund! Med en total beräkning på hästkrafter strax över 1200 och en topphastighet på 355 km/h så kan man snabbt dra slutsatsen att den har en god potential att slå alla konkurrenter.

Med tanke specifikt på den fart som Rimac Concept One accelerar i kan man verkligen se att den skulle överprestera inom vanliga lopp och särskilt inom dragracing. För er som tyckte om top gear förr vet ni säkert att amazon prime har lanserat en ny version av serien under ett annat namn – The grand tour

Ni hittar en inte så långlivad recension av Rimac Concept One på avsnitt ett, vilket ger en rolig och informativ recension på bilen i sin helhet!